Terkini

Pelaburan dalam dana-dana patuh Syariah PMB INVESTMENT Dana Patuh Syariah PMB INVESTMENT: www.unit-amanah-islam.blogspot.my

Friday, 7 March 2008

Motivasi Islam - Sheikh Sharifuddin Khalifa - budak 5 tahun lahir dari keluarga bukan Islam pakar mengenai islamWalaupun dia bukan lah graduan yang ada ijazah, dalam umur 1 tahun dia telah pandai membaca Quran dan dia boleh bertutur dalam 5 bahasa iaitu Inggeris, Perancis, Itali, Arab dan Swahili tanpa pergi belajar....dan ayat pertama yang diucapkan adalah " kalau kamu beriman kamu akan diterima oleh Allah" yang dicakap dalam bahasa arab padahal dia bukan lah orang arab dan dia juga berkata bahwa dia akan hafiz Quran dan akan menghafal semua maksud Quran pada masa itu umutnya baru 1 tahun setengah dan dia juga sembahyang 5 waktu sehari pada waktu itu.

Budak ini dilahirkan dalam keluarga kristian dan sejak berlaku keajaiban pada budak ini... ibu bapanya pun memasuki agama Islam... begitu hebatnya kuasa Allah. tak terjangkau oleh akal....dan orang Islam yang telah melihat kejadian ini telah beriman dengan Allah dengan sebenar benarnya dan orang bukan Islam yang telah melihat kejadian ini telah memasuki agama Islam.

Sekarang ini dia telah bergelar sheikh sharifuddin dan sekarang dia telah berumur 5 tahun dan sudah tahu semua isi Quran....ingatlah tiada yang mustahil bagi Allah.

Pautan: 
Perunding/Motivator: http://ahmad-sanusi-husain.com 
Latihan/Perundingan: http://alfalahconsulting.com 

No comments:

Post a Comment

Followers (Pengikut)

Seminar dan Latihan Kewangan Islam, Perancangan Kewangan Islam, Bisnes, Pengurusan, Motivasi dll Alfalah Consulting, KL-Malaysia: www.alfalahconsulting.com